
Svakodnevno kuhanje obroka ne treba vam uzeti mnogo vremena. Uz ove savjete i pametno planiranje možete znatno skratiti pripremu obroka za ukućane.
1. Ubrzajte kuhanje tjestenine, pa u lonac na špretu uspite vodu prethodno zagrijanu u kuhalu.
2. Kada recept traži maslac sa sobne temperature, tvrdi blok slasne masnoće narendajte i tako pospješite otapanje.
3. Skuhanu rižu možete smrznuti u ledenici u manje porcije, pa prije konzumacije nakratko zagrijati u mikrovalnoj pećnici.
4. Kada vam treba paradaiz za umak poslužite se konzerviranim ili gotovom šalsom i tako sebi skratite vrijeme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i rezanje crvenih plodova.
5. Ne podgrijavajte ostatke hrane, već ih transformirajte u novo jelo. Ostatke umaka od mesa i povrća, primjerice, možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato tijesto, pa ispeći poput slane pite.
6. Nemate vremena za pripremu umaka? U mikseru napravite zeleni pesto od stručka svježeg peršina, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minutu ili dvije, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.
7. Pileća prsa narežite na trakice, ispržite u woku dvije do tri minute i tako skratite njihovu termičku obradu, bez da izgubite na okusu.
https://advokat-prnjavorac.com/ - https://www.medijator-prnjavorac.com/ - https://www.advokat.attorney/