Tijesto
ca. 600 g brasna
40 g svjezeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so
fil
350 g fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
1 svjeza paprika
1 paradajz
persun
so,
vegeta, paprika, biber ko voli moze dodati ljute papricice
50 ml ulja
Priprema
Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo, pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna. Ostavite da stane 1 sat.
Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso. Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
Od tijesta napravite 12 kolacica. Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve. U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu, piše Dokazano.net.