Turske pogačice sa mljevenim mesom

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
Image

Tijesto

ca. 600 g brasna

40 g svjezeg kvasca

300 ml mlijeka

50 ml ulja

so

fil

350 g fasiranog mesa

1 glavica crnog luka

1 svjeza paprika

1 paradajz

persun

so,

vegeta, paprika, biber ko voli moze dodati ljute papricice

50 ml ulja

Priprema

Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo, pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna. Ostavite da stane 1 sat.

Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso. Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.

Od tijesta napravite 12 kolacica. Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.

Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve. U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.

Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu, piše Dokazano.net.
User avatar
mentzer
 
Posts: 459
Joined: Tue Dec 23, 2014 6:12 pm

uff da je ovo probat :D
User avatar
pojmanemam
 
Posts: 311
Joined: Sat Sep 06, 2014 2:15 pm


Return to Umjetnost življenja

Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
cron